Wat kan er mis gaan?

Korte haren

Als de haren niet goed zijn verwijderd, zijn ze te kort geweest of heb je de huid niet goed gespannen tijdens het verwijderen van de hars, waardoor je slechts de huid omhoog hebt getrokken.

Ontharingsstrips te langzaam verwijderd

Let erop dat je de ontharingsstrips niet te langzaam verwijdert, maar snel en met een besliste beweging parallel langs de huid. Zorg ervoor dat je de ontharingsstrips goed op de hars wrijft in de richting van de haargroei. Let erop dat je de ontharingsstrips tegen de haargroei in verwijdert.

Vochtige of te vette huid

Als de huid tijdens het harsen te vochtig (transpiratie) of te vet is, zal de hars minder goed werken. Immers, de in water oplosbare hars lost op in water en de in olie oplosbare hars lost op in vet/olie. Hars altijd voordat je onder de douche gaat en gebruik 24 uur voordat je gaat harsen geen vette bodymilk meer of iets dergelijks. Als je erg last hebt van transpiratie of een vette huid, kun je voorafgaand aan het harsen wat talkpoeder aanbrengen op de huid.

Lange haren

Zorg er voor dat de haren niet te lang zijn. Knip ze zonodig af tot een lengte van 0,5 – 1 cm. Het harsen is daardoor minder gevoelig en de kans op het afbreken van de haren wordt verkleind. De haren mogen ook niet te kort zijn omdat de hars er dan minder “grip” op kan krijgen.

Teveel hars gebruikt

Zorg er voor dat je bij het aanbrengen van vloeibare hars niet te veel hars opbrengt. Als het niet lukt om de hars met een spatel dun op te brengen, kun je overwegen over te stappen op het harsroller / cartridgesysteem.

the-waxing-shop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *