Voorbereiding

Gebruik een peeling vooraf

Gebruik een peeling de dag voordat je gaat harsen. Vooral bij korte haren, gaan de haren dan rechtop staan en zijn beter te harsen dan wanneer ze vlak langs de huid of zelfs een beetje op/in de huid liggen.

Test de hars van tevoren

Als je een gevoelige huid hebt en je gebruikt een hars die je nog nooit hebt gebruikt, test de hars dan eerst uit op een klein deel van je huid 24 uur voordat je gaat harsen.

Knip te lange haren

Zorg er voor dat de haren niet te lang zijn. Knip ze zonodig af tot een lengte van 0,5 – 1 cm. Het harsen is daardoor minder gevoelig en de kans op het afbreken van de haren wordt verkleind. De haren mogen ook niet te kort zijn omdat de hars er dan minder “grip” op kan krijgen.

Geen olie of bodylotion van tevoren gebruiken

Wees spaarzaam met het gebruik van vette bodymilks, oliën e.d. vanaf 24 uur voordat je gaat harsen. Door gebruik van vetten en oliën, kan de werking van bijvoorbeeld een in olie oplosbare hars – sterk – verminderen. Immers, de hars zal gedeeltelijk oplossen als hij wordt aangebracht op een huid die nog te veel olie bevat.

Gebruik geen producten die AHA bevatten

Gebruik vanaf 24 uur voor het harsen geen producten die Alpha Hydroxy Zuren (AHA) bevatten, omdat dit mogelijk gevoeligheid en irritatie kan veroorzaken.

Time of the month

Hars bij voorkeur niet in de week voor en tot 3 dagen na je menstruatie als je gevoelig bent voor pijn. Hars ook niet als je erg moe of prikkelbaar bent.

Douche na het harsen en niet ervoor

Hars voordat je onder de douche gaat en niet vlak erna.

Pas op met …

  • Doe voorzichtig bij het harsen op spataderen. Wanneer er sprake is van zeer veel spataderen, kun je het beste eerst de huisarts raadplegen over het gebruik van hars. Wanneer je weinig spataderen hebt, verdient het de voorkeur kleinere stukjes tegelijk te harsen en de huid zeer goed te spannen als je de hars verwijdert.
  • Doe voorzichtig bij het harsen tijdens zwangerschap omdat je dan vocht kunt vasthouden.
  • Hars niet op een (zon)verbrande huid, bij diabetes, flebitis (aderontsteking), over nieuw littekenweefsel en bij andere – al dan niet open – huidafwijkingen.
  • Hars niet over moedervlekken, wratten, uitslag, irritatie en tepels.
  • Raadpleeg de huisarts voordat je gaat harsen als je een voorgeschiedenis hebt van cysten of steenpuisten.
  • Hars bij voorkeur niet als je medicijnen slikt die de gevoeligheid van de huid beïnvloeden zoals Retin A, Accutane, Tetracycline of Glucolic Acid.

the-waxing-shop