Rug harsen: niet alleen voor echte bikkels!

Rug harsen bij mannen

Harsen heeft in het algemeen de naam pijnlijk te zijn, vooral bij mannen. Je rug harsen wordt echter steeds gemakkelijker, ook om zelf thuis te (laten) doen. Natuurlijk voel je iets als er meerdere haren tegelijk worden verwijderd, maar voor de meeste mensen – mannen inclusief – is rug harsen goed te ondergaan. Mits je maar op een aantal puntjes let. Wil je bijvoorbeeld je rug laten harsen door je partner, je vriendin of moeder, let dan op het volgende:

  • Lees de handleiding goed door voordat je met je rug harsen begint.
  • Belangrijk: Lees de GEHELE handleiding goed door VOORDAT je met harsen begint!
  • Hars voordat je onder de (lauwe) douche gaat. Hars nooit direct na het douchen.
  • Gebruik een kwalitatief goede, warme hars. De snelste en gemakkelijkste manier om je rug te harsen is met een harscassetteverwarmer met harsroller zoals bijvoorbeeld de Executive Startset van The Waxing Shop. Je kunt dan 2 harscassettes met grote roller voor de rug kiezen. Bijvoorbeeld de Startset voor thuis harsenhoningharscassette met grote roller en de TiO2 Rosa hars met grote roller. Ben je overgevoelig voor bruine pleisters (collophonium allergie) kies dan de Cristal Ice harscassette.
  • Reinig de huid goed voordat je met rug harsen begint. De huid van de rug bevat veel talgklieren. De hars in de harscassettes is in olie oplosbare hars. Breng na het reinigen en voordat je de hars op de rug rolt, altijd talkpoeder op de huid aan. Talkpoeder absorbeert vet en vocht en zorgt er bovendien voor dat de hars minder aan de huid plakt.
  • Zorg er voor dat de haren niet te lang zijn. Trim ze eventueel tot 0,5 cm (maximaal 1 cm) lengte.
  • Rol de harsroller even voor op een schone strip voordat je hem op de rug afrolt. Rollers gaan pas goed rollen als er warme hars in het rollermechanisme zit. Voorrollen van hars voorkomt dat de roller aan je rugharen trekt tijdens het opbrengen van de hars.
  • Hoewel het – grote – oppervlak van de rug uitnodigt tot een “grote stroken, snel thuis” houding, hars je kleine stukjes tegelijk. Per keer verwijder je niet meer hars dan ter grootte van een halve tot maximaal driekwart (lichaams-) ontharingsstrip. Door kleine stukjes tegelijk te harsen, kun je de huid beter spannen tijdens het verwijderen van de hars. Dat maakt rug harsen minder pijnlijk EN zorgt voor geen c.q. minder roodheid en pukkeltjes na het harsen.
  • Denk van tevoren na of je een full body wax wilt. Zo niet, denk dan na waar je wilt stoppen. Op de rand, ter hoogte van je kleinste slip? Of hoger? Lager?
  • Laat je partner, je vriendin of moeder direct na het verwijderen van de ontharingsstrip even met de hand over het zojuist geharste huiddeel wrijven. Dat maakt harsen 90 procent minder pijnlijk! Wel direct na het verwijderen van de strip, voordat de pijnreceptoren in je huid signaaltjes gaan verzenden.

The Waxing Shop ad

BELANGRIJK NA RUG HARSEN: VOORKOM ZWETEN NA HET HARSEN
Behalve talgklieren bevat de rug ook veel zweetklieren. Voorkom dat je direct na het harsen van de rug gaat zweten. Ga dus niet direct na het harsen intensief sporten, naar de sauna, in een warm bubbelbad of onder een hete douche e.d. Doe niets waar je van gaat zweten, want dan vergroot je de kans op het ontstaan van kleine pukkeltjes (folliculitis) na het harsen. Laat de huid van de rug even tot rust komen na het harsen zonder zweetmomenten.

Leave a Reply