Hars verwijderen van de huid. Help!

Hars verwijderen van de huid: hulp is nabij

De verschillende beauty forums staan er vol van. Heb je geharst met harsstrips, krijg je de harsrestjes er niet af. Problemen met hars verwijderen spelen vooral bij kant en klare harsstrips. En met spatelharsen die niet op suikerbasis zijn. Deze harsen hebben gemeen dat ze niet in water oplossen. Water en zeep helpen dus niet. Net zomin als lotions en reinigingsmilk.

 

 

Hars verwijderen van de huid: olie, olie, olie en olie

Hars die slecht te verwijderen is van de huid (zoals de hars op harsstrips), is “in olie oplosbare” hars. Deze naam geeft dus gelijk de oplossing van het probleem aan. Olie lost de hars op. Dat kunnen nabehandelingsdoekjes zijn gedrenkt in olie, maar ook speciale nabehandelingsolie voor na het harsen. Heb Hars verwijderen met nabehandelingsolieje dat alles niet bij de hand en wel op korte termijn een oplossing nodig? Dan kun je elke olie gebruiken die je op de huid kunt aanbrengen.Van zonnebrandolie tot zonnebloemolie. Als het maar geschikt is voor de huid. En als het maar vet is. Heel vet. Dan lost de hars vanzelf op.

Hars verwijderen van de huid: zonder watje!

De beste manier om de harsresten te verwijderen is om de nabehandelingsolie direkt op de huid te brengen. En daarna met masserende bewegingen te verdelen. Door de combinatie van olie, masserende bewegingen en warme handen, lossen eventuele harsrestjes eenvoudig op. De olie opbrengen op een watje of tissue werkt niet. Probeer maar eens 😉

Hars verwijderen van de huid: laatste stap tijdens harsen

Hars verwijderen met een olie is uiteraard de laatste stap. Pas als je helemaal klaar bent, gebruik je olie. Doe je het namelijk tijdens het harsen, dan loop je het risico dat je werkgebied en je handen te vet worden. Met als gevolg dat je hars niet goed meer werkt. Die lost immers op in olie!

Tijdens het harsen haal je het grootste deel van de harsrestjes er af met de strips. Bij de spatelhars kun je daar een schone, ongebruikte ontharingsstrip voor gebruiken waarmee je deppende bewegingen over de huid maakt om de hars te verwijderen. Bij de kant en klare harsstrips gebruik je de (schone, harsvrije) buitenkant van een dubbelgevouwen, gebruikte harsstrip. Die dep je over de plekjes met hars. Pas als allerlaatste stap gebruik je olie.

Zelf thuis harsen met professionele hars