Ontharen met vloeibare hars met spatel

Vloeibare hars wordt voornamelijk gebruikt voor het ontharen van grote oppervlaktes zoals benen, armen, rug en borst. De vloeibare hars wordt zo dun mogelijk opgebracht met een spatel en vervolgens met behulp van een ontharingsstrip verwijderd.

Als je geen gevoelige huid hebt, kun je ook de oksels met vloeibare hars ontharen. Zelfs het gezicht en de bikinilijn kunnen met vloeibare hars onthaard worden als je geen gevoelige huid hebt.

Het is belangrijk dat de hars goed op temperatuur is en ook op temperatuur blijft. Het verwarmen van de vloeibare hars in een harsverwarmer verdient dan ook de voorkeur. Vloeibare (spatel)hars is verkrijgbaar in 2 varianten:

  1. in olie oplosbare hars
  2. in water oplosbare hars (hars op suikerbasis)

Harsen benen

Als je nog geen of weinig ervaring hebt met harsen, begin dan met het ontharen van de onderbenen. Je kunt dan je techniek goed oefenen. Je zult merken dat als je de aanwijzingen goed volgt, je het harsen snel onder de knie zult hebben. Trouwens als je de knieën wilt ontharen, kun je het beste de hars aanbrengen en verwijderen op een gebogen – en geen gestrekte – knie.

Harsen armen

Let goed op de richting van de haargroei. Hars kleine stukjes tegelijk zodat je zoveel mogelijk rechte stukjes harst (in plaats van rondingen). Goed spannen om te voorkomen dat je de huid naar boven trekt (omdat je eigenlijk een hand te kort komt kun je het beste de hulp inroepen van een vriendin, zus of moeder) .

Harsen oksels

Let bij het harsen van de oksel speciaal op de richting van de haargroei. De haren groeien meestal in (minimaal) 2 richtingen. De hars moet dus in twee gedeelten worden opgebracht en verwijderd. Bij het verwijderen van hormonaal haar (vooral oksel en bikinilijn) ontstaan soms kleine puntbloedinkjes, zelfs als je de huid goed hebt gespannen. Desinfecteer de huid gelijk na het verwijderen van de hars. Breng zonodig opnieuw talkpoeder aan als je nog meer moet harsen.
Goed spannen is essentieel. Omdat je ook hier eigenlijk een hand tekort komt, kun je het beste de hulp inroepen van een vriend, vriendin, zus of moeder.

Harsen bikinilijn

Als je nog nooit hebt geharst of niet veel ervaring hebt, begin dan niet op je bikinilijn en probeer al helemaal geen “Brazilian”, maar probeer deze harstechniek eerst uit op bijvoorbeeld je onderbeen.

Let ook bij het harsen van de bikinilijn goed op de richting van de haargroei. Zorg er voor dat de haren niet te lang zijn. Knip ze zonodig af tot een lengte van 0,5 – 1 cm. Hars kleine stukjes tegelijk zodat je de huid goed kunt spannen en zoveel mogelijk rechte stukjes (in plaats van rondingen) harst. Knip daartoe de ontharingsstrips in kleinere stukken. Een goede techniek (goed spannen en snel trekken) is bij bikinilijn ontharing (en overigens alle lichaamsdelen waar de huid “losser” zit dan op je onderbeen) essentieel. Immers, als je niet goed spant, trek je vooral de huid naar boven toe en blijven de haren zitten.

Hygiëne is altijd belangrijk. Vooral bij het harsen van de bikinilijn. Reinig de huid zowel voor als na het harsen met een desinfecterende lotion.

Bij het verwijderen van hormonaal haar (vooral oksel en bikinilijn) ontstaan soms kleine puntbloedinkjes, zelfs als je de huid goed hebt gespannen. Desinfecteer de huid gelijk na het

Werkwijze | Ontharen met vloeibare hars met spatel

Hieronder staat stap voor stap omschreven hoe je het beste kunt ontharen met vloeibare (spatel)hars.

Stap 1: Hars verwarmen

Verwarm de hars volgens de instructies in een speciale harsverwarmer of op een andere wijze.

Stap 2: Temperatuur testen

Test de temperatuur van de hars aan de binnenkant van de pols.

Stap 3: Huid desinfecteren en vetvrij maken

Reinig en desinfecteer de huid zodat de huid goed schoon/droog en vetvrij is bijvoorbeeld met de voorbehandelingslotion 250 ml van The Waxing Shop. Breng eventueel talkpoeder aan op de te ontharen huid bij een vette huid of indien de huid erg transpireert.

Stap 4: Aanbrengen hars

Breng de hars met een spatel zo dun mogelijk aan in de richting van de haargroei.

Stap 5: Harsen

Breng een papieren ontharingsstrip aan op de hars. Laat daarbij een (1/4) deel van de ontharingsstrip vrij om voldoende grip te krijgen en de strip te kunnen verwijderen zonder daarbij steeds in de hars te grijpen (die op de strip komt te zitten). Houd de huid goed strak/span de huid en verwijder vervolgens de ontharingsstrip met een snelle, besliste beweging langs de huid. Je moet de ontharingsstrip dus niet van de huid af trekken, maar zoveel mogelijk parallel langs de huid bewegen (in een snelle, besliste beweging!)

Stap 6: Gevoeligheid minimaliseren

Druk direct na het harsen met de vingers of de hand op de huid die is onthaard. Door de druk worden roodheid en ongemak geminimaliseerd.

Stap 7: Herhaal voorgaande stappen

Volg stap 4, 5 en 6 totdat je de huid die je wilde ontharen, geheel hebt onthaard. Je kunt de ontharingsstrippen meerdere keren gebruiken om de hars te verwijderen. Als je meer ervaring hebt met harsen, kun je grotere delen tegelijk harsen. (Het is dan zelfs mogelijk om eerst je hele onderbeen in de hars te zetten en dat achter elkaar te verwijderen.)

Stap 8: Verwijder restjes hars

Als er na het ontharen nog veel harsresten zitten kun je beter eerst met een schone ontharingsstrip de hars verwijderen. Afhankelijk van de harssoort die je hebt gebruikt, kun je vervolgens de kleine harsrestjes verwijderen door olie (de in olie oplosbare hars) of door water te gebruiken (de in water oplosbare variant).
Desinfecteer de huid na het ontharen nogmaals.

Stap 9: Aanbrengen kalmerende crème

Breng tot slot een kalmerende crème bijvoorbeeld de Cooling gel met menthol 250 ml van The Waxing Shop aan.

the-waxing-shop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *