Ontharen met vloeibare hars in cassettes

Harscassetterollers worden voornamelijk gebruikt voor het ontharen van grote oppervlaktes zoals benen, armen, rug en borst. De hars wordt met de roller zeer dun opgebracht en vervolgens met behulp van een ontharingsstrip verwijderd.

Als je geen gevoelige huid hebt, kun je ook de oksels met harsrollers ontharen. Zelfs het gezicht en de bikinilijn kunnen met vloeibare hars onthaard worden als je geen gevoelige huid hebt.

Werkwijze | Ontharen met vloeibare hars in cassettes

Hieronder staat stap voor stap omschreven hoe je het beste kunt ontharen met vloeibare hars in cassettes.

duo executive inplug station

Stap 1: Hars verwarmen

Plaats de harscassette in de harsverwarmer. De harscassette blijft gedurende de gehele behandeling IN de harsverwarmer. Doe de stekker in het stopcontact. Na ongeveer 20 à 30 minuten heeft de hars de ideale temperatuur bereikt. Haal de stekker uit de harsverwarmer. De hars zal ongeveer 15 tot 20 minuten de juiste temperatuur houden. Als de behandeling langer duurt, doe dan nogmaals de stekker in de harsverwarmer voor ongeveer 5 à 10 minuten.

Stap 2: Huid desinfecteren en vetvrij maken

Maak de huid goed schoon en vetvrij met een reinigende en desinfecterende lotion (Voorbehandelingslotion 250 ml The Waxing Shop).

Stap 3: Aanbrengen hars

Breng de hars aan in de richting van de haargroei. (Als je begint, is de warme hars nog niet goed in de roller verdeeld. Hierdoor kan het aanbrengen van de eerste stroken hars een beetje stroef verlopen. Dit kun je voorkomen door voordat je met harsen begint eerst enige malen niet op de huid, maar op een ongebruikte ontharingsstrip te rollen, totdat de harsroller soepel rolt. Vooral bij het gebruik van de kleine of miniroller is het aan te raden eerst even op een ontharingsstrip “voor” te rollen totdat de warme hars goed in het rollermechanisme is verdeeld.)

 

 

Stap 4: Harsen

Breng vervolgens een ontharingsstrip aan op de hars en druk op de strip in de richting van de haargroei. Houd daarbij een ¼ tot 1/3 deel van de ontharingsstrip vrij van hars zodat je de ontharingsstrips gemakkelijk kunt verwijderen zonder in aanraking te komen met de hars. Verwijder de ontharingsstrip – terwijl je de huid goed spant/strak trekt – met een snelle, besliste beweging tegen de haargroei in en parallel aan de huid (dat wil zeggen langs de huid in plaats van naar boven/van de huid af). Je kunt de ontharingsstrips meerdere malen gebruiken.

Stap 5: Verwijderen harsrestjes

Wanneer je helemaal klaar bent met harsen, verwijder je de laatste restje hars met olie (Nabehandelingsolie 250 ml van The Waxing Shop) als je in olie oplosbare hars hebt gebruikt en met water als je in water oplosbare hars hebt gebruikt.

Stap 6: Aanbrengen haargroeivertragende lotion

Om het effect van het harsen te verlengen en langer haarvrij te zijn, breng je desgewenst een haargroeivertragende lotion aan, bijvoorbeeld Slow Growth van The Waxing Shop.

the-waxing-shop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *