Ontharen met harsstrips

Voor het ontharen op vakantie, om het harsen eens te proberen of als je slechts zeer incidenteel harst en geen harsverwarmer wilt aanschaffen, kun je gebruik maken van kant en klare harsstrips. De vloeibare hars – die meestal in olie oplosbaar is – is hier al op een ontharingsstrip aangebracht. Harsstrips zijn geschikt voor o.a. het harsen van benen en armen.

Werkwijze | Ontharen met harsstrips

Hieronder staat stap voor stap omschreven hoe je het beste kunt ontharen met harsstrips. Zorg ervoor dat de huid goed schoon, droog en vooral vetvrij is voordat je met harsen begint (de hars op de harsstrips is namelijk in olie oplosbaar en werkt niet goed op een te vette huid). Hars dus ook altijd voordat je gaat douchen en niet erna!

Stap 1: Hars verwarmen

Pak 1 dubbele harsstrip uit de verpakkingsfolie en wrijf met je handen over beide kanten van de dubbele plastic strips om de hars iets te verwarmen.

Stap 2: Aanbrengen harsstrips

Trek de 2 harsstrips nu voorzichtig van elkaar en breng 1 van de strips aan op de voorkant van je onderbeen. Wrijf enige malen over/duw op de harsstrip in de richting van de haargroei, dus van je knie richting je voet. Houd met hand-1 de huid van je been goed strak zodat je de huid tijdens het verwijderen van de hars niet naar boven kunt trekken.

Stap 3: Harsstrip verwijderen

Verwijder met hand-2 de harsstrip tegen de haargroei in (dus van je voet naar je knie toe). Dit is het moeilijkste van het harsen. Je moet – terwijl je de huid goed strak trekt – de harsstrip snel en met een besliste beweging verwijderen. Dus niet aarzelend en voorzichtig. Trek de harsstrip tijdens het (snel) verwijderen zoveel mogelijk parallel langs de huid (en dus niet de lucht in, van je huid af).

thewaxingshop-harsen

Stap 4: Gevoeligheid minimaliseren

Breng direct na het verwijderen van de harsstrip hand-1 op je geharste huid en druk en wrijf een beetje over de geharste huid.

Stap 5: Hergebruik harsstrips

De harsstrips zijn meerdere keren te gebruiken. Je voelt zelf wel wanneer ze niet meer goed plakken. Breng dus de harsstrip die je hebt gebruikt nogmaals aan op een ander deel van je onderbeen en volg de stappen 2 tot 4. Als de harsstrip niet meer plakt, vouw je hem dubbel, met de hars aan de binnenkant. Je kunt de harsstrip dan nog gebruiken om kleine restjes hars van je been te verwijderen, door met een deppende beweging met het plastic van de harsstrip over de harsrestjes op je been te drukken.

Stap 6: Herhaal voorgaande stappen

Pas bovenstaande techniek toe totdat je je hele onderbeen hebt geharst. Let erop dat de haren aan de achterkant van je been soms een andere haargroeirichting hebben dan de haren op de voorkant van je benen. (De haren zitten aan de achterkant vaak iets in de breedterichting in plaats van in de lengterichting zoals aan de voorkant van je benen.)

Stap 7: Verwijder restjes hars

Als je helemaal klaar bent met harsen, kun je de oude (dubbelgevouwen) harsstrips gebruiken om de laatste restjes hars van je been te verwijderen (met deppende bewegingen zoals hierboven beschreven). Indien nodig kun je de laatste restjes ook met olie of een zeer vette crème verwijderen.

the-waxing-shop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *