Ontharen met harde hars

Harde hars is speciaal geschikt voor het verwijderen van haar op gevoelige delen, zoals het gezicht, de oksels en de bikinilijn (en meer).  Harde hars hecht vooral aan de haren en niet aan de huid. Het is belangrijk dat de hars goed op temperatuur is en ook op temperatuur blijft. Het verwarmen in een harsverwarmer met regelbare thermostaat verdient dan ook de voorkeur. Voor meer informatie over het harsen van de bikinilijn / schaamhaar met harde hars: brazilianhardwax.info

Werkwijze | Ontharen met harde hars

Hieronder staat stap voor stap omschreven hoe je het beste kunt ontharen met harde hars.

Stap 1: Hars verwarmen

Verwarm de hars in een speciale harsverwarmer (of eventueel au bain marie) totdat de hars gesmolten is en dik stroperig van samenstelling.

Visage 300 startset van The Waxing Shop         Brazilian Wax Startset van The Waxing ShopUnix 2000 pot/blik verwarmer

Stap 2: Temperatuur testen

Test de temperatuur van de hars aan de binnenkant van de pols. Wanneer je de hars niet in een speciale harsverwarmer verwarmt maar au bain marie, moet je de temperatuur van de hars niet alleen vooraf testen, maar ook tijdens het gebruik. Test de hars dan wel steeds op een ander deel van de huid.

 

 

jolly 400 harsapparaat 2

Stap 3: Huid desinfecteren en vetvrij maken

Desinfecteer de huid (bijvoorbeeld de Voorbehandelingslotion 250 ml van The Waxing Shop). Breng vervolgens talkpoeder aan op de te ontharen huid.

Stap 4: Aanbrengen hars

Breng de hars snel aan in de richting van de haargroei (niet te dik maar ook niet te dun) zodat de warmte zich snel verspreidt.

Stap 5: Harsen

Wacht enige ogenblikken totdat de hars hard wordt (maar niet te hard). Maak een klein stukje van de hars los van de huid en verwijder de hars tegen de haargroei in met een snelle beweging terwijl je de huid goed spant/strak trekt.

Stap 6: Gevoeligheid minimaliseren

Druk direct na het harsen met de vingers of de hand op de huid die is onthaard. Door de druk worden roodheid en ongemak geminimaliseerd.

Stap 7: Herhaal voorgaande stappen

Volg stap 4, 5 en 6 totdat je de huid die je wilde ontharen, geheel hebt onthaard. Pas als je wat meer ervaring hebt met harsen, kun je meerdere stukjes hars tegelijk opbrengen en vervolgens tegelijk verwijderen.

Stap 8: Desinfecteren en aanbrengen kalmerende crème

Desinfecteer de huid na het ontharen nogmaals. Breng tot slot een kalmerende crème aan (bijvoorbeeld de Cooling gel met menthol 250 ml van The Waxing Shop).

the-waxing-shop