Wenkbrauwen harsen thuis

Wenkbrauwen harsen thuis: to do or not to do?

Wenkbrauwen harsen staat sterk in de belangstelling. In navolging van Oprah en andere beroemdheden, ontdekken steeds meer vrouwen de voordelen van wenkbrauwen harsen. Wenkbrauwen  harsen gaat veel sneller dan epileren. Ook de pijnbeleving is minder: in plaats van 200 kleine pijnstootjes tijdens een kwartier, is het binnen enkele seconden gebeurd. En het resultaat mag er zijn. Alle haartjes – ook de blonde haartjes onder de arcadeboog – worden verwijderd. Dit geeft een strak en zeer glad resultaat, vooral als je poederhoudende oogschaduw opbrengt!

Wenkbrauwen harsen thuis: is het te doen?

Als je geen bril draagt en een enigszins vaste hand hebt, is wenkbrauwharsen ook zelf thuis te doen. Heb je wel een bril en/of geen vaste hand, dan schakel je een zus, vriendin of moeder is. Mijn mantra is: zelf thuis harsen is goed te doen, mits met goede producten en mits je het niet gedachtenloos doet. Je moet namelijk wel op een aantal zaken letten. Dat geldt ook bij zelf wenkbrauwen harsen.

Wenkbrauwen harsen thuis: welke hars kies je?

1) harde striploze hars: in theorie zou harde, striploze hars de beste keuze zijn voor wenkbrauwen harsen. Immers, harde striploze hars is het meest geschikt voor gevoelige delen, omdat het niet werkt door zijn plakkerigheid, maar haren inkapselt. Het plakt  nauwelijks aan de huid. Toch heeft het niet mijn persoonlijke voorkeur voor wenkbrauwen harsen. De wenkbrauw haren liggen nogal plat op de huid en dat maakt het inkapselen vrij lastig. Niet mijn eerste keus dus. Mocht je het toch willen proberen, kijk dan voor tips: http://harsen.info/harsmethoden/ontharen-met-harde-hars/. Voor een voorbeeld van een harde harsset waarmee je het gezicht – en dus ook de wenkbrauwen – kunt harsen: Visage 300 startset.
2) vloeibare strippen hars: in de praktijk mijn eerste keus voor wenkbrauwen harsen. Vloeibare strippenhars werkt door zijn plakkerigheid. Vooral bij platliggende wenkbrauwharen werkt dat uitstekend. De vloeibare strippenhars is zowel op te brengen met een harscassette met roller als met een houten spatel. Kies je een harscassette met roller dan gaat  wenkbrauwen harsen  het beste met een harscassette met miniroller zoals de tio2 Rosa hars met mini roller. Mijn voorkeur gaat echter uit naar het wenkbrauwen harsen met een houten wenkbrauwspatel. Een speciale spatel waarmee de hars zeer precies kan worden aangebracht. De vloeibare strippen hars zelf is beschikbaar in 3 varianten: 1) de klassieke in olie oplosbare honingharsen, 2) de nieuwe in olie oplosbare cremige harsen met titaniumdioxide en 3) de in water oplosbare suikerharsen. In winkels en tijdens harsdemonstraties wordt meestal gebruik gemaakt van een in water oplosbare suikerhars. Deze heeft als voordeel dat hij zo goed als nooit een allergische reactie geeft omdat bijna niemand allergisch is voor suiker, water of citroenzuur (dat zijn de bestanddelen van suikerhars) op de huid. Mijn voorkeur voor hars tijdens het wenkbrauwen hars ligt bij de in olie oplosbare cremige harsen met titaniumdioxide. Deze hebben de trekkracht van de klassieke harsen, maar plakken veel minder aan de huid. Ideaal dus voor het gevoelige gebied bij de ogen.

Wenkbrauwen harsen thuis: hoe doe je het?

1) Vloeibare strippenhars die je met spatel opbrengt, is alleen te verwarmen in een harsverwarmer zoals bijvoorbeeld de Jolly 400 harsverwarmer. Je zet daartoe een 400 ml blik hars in de harsverwarmer en verwarmt de hars tot de hars licht stroperig is en goed aan de spatel blijft zitten.

Wenkbrauwen harsen thuis met Jolly 400 startset
Complete startset met Jolly 400 harsverwarmer en 400 ml blik in olie oplosbare hars naar keuze.

 

2) een goede voorbehandeling is essentieel bij het harsen, vooral bij het harsen in de buurt van de ogen. Gebruikt je vette oogcremes of waterproof oogmake up let daar dan extra goed op. De huid moet goed schoon, droog en vooral vetvrij zijn als je gaat harsen met een in olie oplosbare hars. Is de huid te vet, dat lost de hars geheel of gedeeltelijk op en werkt hij niet goed. Breng ook altijd talkpoeder aan na het reinigen en voordat je de hars opbrengt. Dan plakt de hars nog minder aan de huid.

3) Heb je nog nooit wenkbrauwen geharst, begin dan met het harsen van het gebied tussen je wenkbrauwen, boven de neus. Bij de wenkbrauwen blijf je enigszins onder de arcadeboog. De laatste haartjes epileer je. Heb je wat harservaring, dan hars je tot dichter bij de arcadeboog en hoef je dus minder na te epileren.

Harsspatel voor wenkbrauwen, gezicht en lichaam (v.l.n.r.)
Harsspatel voor wenkbrauwen, gezicht en lichaam (v.l.n.r.)

Breng de hars aan met de wenkbrauwspatel in de richting van de haargroei. Geef tijdens het aanbrengen van de hars enige druk op de huid met de spatel met hars, zodat je de haren goed raakt. Bij een enigszins verslapte huid rond de ogen span / fixeer je de huid ook tijdens het aanbrengen van de hars.

3) breng een ontharingsstrip aan op de hars en wrijf er enkele malen over om een goed contact tussen hars en ontharingsstrip tot stand te brengen. Gebruik hiervoor een speciale, kleinere ontharingsstrip voor het gezicht. Of knip een grote lichaamsstrip door in zowel de lengte als de breedte, zodat je van 1 grote ontharingsstrip, 4 kleinere strips hebt gemaakt. Een ontharingsstrip die je voor het wenkbrauwen harsen hebt gebruikt, gooi je weg. Je gebruikt hem niet 2 keer!

4) Met 1 hand span je de huid rond de ogen goed. De huid mag niet omhoog kunnen komen tijdens het verwijderen van de hars. Met je andere hand verwijder je de ontharingsstrip met hars en haren. Dat doe je tegen de haargroei in, van de zijkant van je gezicht richting middenlijn. Dat doe je ook snel en met een besliste beweging, zoals je bijvoorbeeld een pleister zou verwijderen. En tot slot, verwijder je een

Juist verwijderen ontharingsstrip: langs de huid/parallel aan de huid
Juiste richting van ontharingsstrips tijdens verwijderen: langs de huid

ontharingsstrip langs de huid, dat wil zeggen parallel aan de huid. Je trekt de strip dus NIET van de huid af naar boven. Direkt, maar dan ook direkt na het verwijderen van de ontharingsstrip druk of wrijf je even over het geharste deel. Als je dat snel genoeg doet, zullen de pijnreceptoren in je huid geen pijnsignaal geven, maar een druk/wrijf signaal.

Zelf thuis harsen met professionele hars

Wenkbrauwen harsen thuis: 1 keer is genoeg!

Mochten er na het harsen nog haren zijn blijven zitten, dan verwijder je deze met een pincet. Je harst NIET 2 x dezelfde huid. Harsen werkt immers ook als een peeling voor de huid. Twee keer dezelfde – gevoelige – huid harsen/peelen is 1x te veel.

Wenkbrauwen harsen thuis: nabehandeling

Eventuele harsrestjes verwijder je met een nabehandelingsolie. Je kunt de huid vervolgens kalmeren met bijvoorbeeld een Cooling gel.

 

Veel succes!