Armen harsen waxen

Armen harsen bij jezelf

Als de dikke truien met lange mouwen uitgaan, worden ze zichtbaar. Donkere armharen op een lichte huid. Of ‘s-zomers zie je ze opeens: lichte haren op je gebruinde huid. Je hebt al eens je benen geharst. Maar armen harsen! Is dat gebruikelijk? Is dat te doen bij je zelf? Krijg je daar meer en/of donkere haren voor terug? Armen harsen is niet moeilijk, maar als je het zonder hulp van partner, vriend of vriendin bij jezelf wilt doen, heb je wel 1 probleem. Je komt eigenlijk 1 hand tekort. Een aantal tips & trucs om armen harsen thuis te vergemakkelijken.

Armen harsen waxen: hoe doe je dat?

Zonder hulp van derden is armen harsen bij jezelf lastig om 2 redenen. Allereerst door de vorm van armen en de richting van de haargroei. Haren groeien op de armen niet  in de lengte: dus niet van je elleboog richting je hand. Haren groeien op je armen in de breedte: je armen rond. Normaal gesproken breng je de hars aan in de richting van de haargroei, en verwijder je de hars in de tegengestelde richting. Op de armen heeft dat tot gevolg dat je tijdens het verwijderen van de hars langs de ronding van je armen moet. Dat is lastiger dan wanneer je gewoon over rechte huid de hars verwijdert zoals op je onderbenen.

Een ander probleem bij het zelf harsen van armhaar – zonder hulp van derden – is dat je altijd een hand te kort komt. Je hebt wel een hand om ontharingsstrip of harsstrip te verwijderen. Maar voor het spannen van de huid mis je je hand. Namelijk de hand van de arm die je aan het harsen bent. Hoe kun je toch goed je armen harsen?

Armen harsen waxen: met hulp van partner, vriend of vriendin.

Als je hulp hebt bij het armhaar harsen, heb je een stel extra handen om de huid goed te spannen bij het verwijderen van de hars. Dat is belangrijk omdat de huid op armen losser zit dan bijvoorbeeld de huid op je scheenbeen. Tijdens het verwijderen van de hars mag je de huid niet naar boven kunnen trekken.

Daarnaast gebruik je altijd talkpoeder op de huid voordat je de hars aanbrengt. Door de talkpoeder plakt de hars minder aan de huid. Je brengt de hars aan in de richting van de haargroei en gaat daarbij dus rondom je arm. Bij het verwijderen van de hars, spant je harspartner de huid goed. Bovendien verwijder je kleine stukjes tegelijk zodat je zoveel mogelijk rechte stukjes, in plaats van rondingen harst. Probeer het maar eens. Als het niet lukt, begrijp je na het lezen van voorgaande tekst snel wat je fout hebt gedaan.

Voor algemene harstips voor het harsen met vloeibare spatelhars en losse ontharingsstrips klip op: TIPS
Voor algemene harstips voor het harsen met vloeibare hars in roller en losse ontharingsstrips klip op: TIPS
Voor algemene harstips voor het harsen met kant en klare harsstrips klik op: TIPS

Armen harsen waxen: alleen zonder hulp

Als je zelf je armen wilt harsen zonder hulp van derden, is er maar 1 mogelijkheid. In plaats van de hars aanbrengen in de richting van de haargroei, breng je de hars aan van je elleboog richting je hand. Je verwijdert de hars in tegengestelde richting, van je hand richting je elleboog. Dat is dus eigenlijk een foute manier van ontharen, maar het is de enige manier om erge roodheid te vermijden die ontstaat als je je huid niet goed kunt spannen èn als je zelf “het bochtje om” moet bij het verwijderen van de strip. Tijdens het verwijderen van de hars, strek je je arm zoveel mogelijk en daarbij hars je ook hier kleine stukjes tegelijk. Als je daarnaast je armen voorafgaand aan het harsen goed hebt ontvet, talkpoeder hebt aangebracht en een speciale cremige titaniumdioxide hars gebruikt, valt de roodheid na harsen heel erg mee.

Armen harsen waxen: welke hars gebruik je?

Grotere oppervlakten zoals armen, benen, rug en borst worden meestal met strippenhars geharst. Strippen hars kun je aanbrengen met spatel of met een harsroller. Strippenhars is ook verkrijgbaar als kant en klare harsstrips. Voor het harsen van de armen is harsen met een harsroller ideaal. Het maakt ook niet uit of je deStartset voor thuis benen haren, armen harsen, rug harsen, borst harsen hars met je linker of rechter hand aanbrengt. Het gaat even makkelijk. Omdat de armharen meestal minder stug zijn dan beenharen, heb ik zelf een grote voorkeur voor het harsen van armen met een cremige titaniumdioxide hars. Die plakt – vooral als je ook talkpoeder gebruikt voor het harsen – veel minder aan de huid dan de traditionele transparante harsen (die ik overigens voor mijn benen weer beter vind, maar dat terzijde)

Armen harsen waxen: komen er na het harsen van je armhaar meer haren terug?

Ik lees veel forums over ontharen en harsen en dan lees je vaak het hardnekkige misverstand dat na harsen meer haren terug zouden komen. Dat is dus niet zo. Door het simpele uittrekken van een haar (door hars of anderszins), is het niet zo dat haren zich opdelen en zich vermenigvuldigen. Het is niet zo dat als je er 1 haar uittrekt, er 2 voor terugkomen. Slechts onder invloed van hormonen (o.a. pubertijd en overgang) of bepaalde medicijnen kan haargroei toenemen, niet door harsen. (Overigens ook niet door scheren dat lijkt maar zo omdat in plaats van een haar met een haarpunt, je na scheren een stompe haar (zonder punt) terugkrijgt, de bekende haarstoppel). Waar ontstaat dit hardnekkige misverstand dan door? Ik denk dat het iets psychologisch is. Als je enige tijd helemaal haarvrij bent geweest en het groeit langzaam terug, vergeet je wellicht een beetje hoeveel haren er in het begin zaten. Het lijkt dan of er meer terug zijn gekomen, maar dat is omdat je na harsen een tijdje helemaal glad bent geweest. Dan ben je je van iedere haar die terugkomt, meer bewust dan je voorheen was toen ze er gewoon zaten.

Armen harsen waxen: komen er na het harsen van je armhaar donkere haren terug?

Ook hier is sprake van een hardnekkig misverstand. Door ontharing met bijvoorbeeld hars, neemt de hoeveelheid pigment in haar niet toe. Dus haren komen na harsen niet donkerder terug dan ze oorspronkelijk waren. Met de nadruk op “oorspronkelijk”.  Wel speelt namelijk het volgende. Haren kunnen verbleken onder invloed van o.a. de zon. Als je midden in de zomer je blond geworden armharen verwijdert, zul je daar op enig moment weer haren in je gewone, oorspronkelijk haarkleur voor terugkrijgen. Als je die laat zitten, worden ze onder invloed van de zon weer net zo licht van kleur als ze waren voordat je ging harsen.

the-waxing-shop-ad01