Is zelf benen harsen moeilijk?

Is zelf je benen harsen moeilijk?!

Je hebt altijd je benen geschoren, maar bent het nu toch zat. Het wordt warmer en de haren lijken net onkruid. ‘s Morgens geschoren en ‘s middags voel je al weer haren op je benen. Misschien zelf je benen harsen? Je denkt er aan, maar ziet op tegen het gedoe. Je leest op de verschillende fora horrorverhalen over pijn.

Is zelf je benen harsen moeilijk? Zelf thuis harsen is niet moeilijker dan fietsen. Je moet het niet gedachtenloos doen en maar wat aanmodderen, maar met goede hars en wat eenvoudige tips is zelf je benen harsen voor iedereen mogelijk. De eerste keer zelf een ontharingsstrip eraf trekken is even slikken. Bij mij was dat 25 jaar geleden, maar ik herinner mij niet zozeer de pijn als wel vooral de opluchting dat ik het nu zelf kon doen als het mij uitkwam en geen afspraak meer hoefde te maken bij een salon.

Is zelf benen harsen moeilijk?

De benen zijn ook een uitstekende plek om te beginnen met harsen. Op de onderbenen zit de huid van nature erg strak. Ook al is je harstechniek nog niet optimaal, dan kan dat op je benen nauwelijks kwaad.

Startset voor thuis harsen

Overigens is het harsen van je benen met een harscassette verwarmer de makkelijkste en snelste manier van harsen van grotere oppervlakten zoals de benen. Voor meer informatie: harsen met vloeibare hars. Voor een voorbeeld van een harscassetteverwarmer met harsrollers: Startset. Kies bij deze set bijvoorbeeld voor je benen de honinghars en TiO2 rosa hars, beiden met grote roller.

The Waxing Shop ad

En dan die pijn: dat valt reuze mee. Natuurlijk is het niet pijnloos. Je trekt er immers meerdere haren tegelijk uit. Maar juist omdat je het zelf doet en niet gespannen wacht totdat iemand anders de ontharingsstrip verwijdert, valt de pijn erg mee. Als je bovendien talkpoeder op de huid aanbrengt voor het harsen en gelijk na het verwijderen van de strip met je hand over de geharste huid wrijft, vraag je je af waarom je er niet eerder mee bent begonnen. Voor meer tips over pijnmanagement tijdens harsen: doet harsen pijn/tips (vraag 5 en 6)

Juist verwijderen ontharingsstrip tijdens benen harsen: langs de huid/parallel aan de huidFoutief verwijderen ontharingsstrip tijdens benen harsen: naar boven/van de huid af

Goed verwijderen                         Fout verwijderen

Zie ook in onderstaande instructiefilm hoe je zelf thuis makkelijk je benen kunt harsen:

<p>&nbsp;</p>
<p><iframe height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/_gYT-znCHXw?rel=0;vq=hd720″ style=”display: block; margin-left: auto; margin-right: auto;” width=”560″></iframe></p>
<p>&nbsp;</p>

 

Ben je een waxing professional of wil je een waxing professional worden en leren hoe je het beste klanten harst. Kijk dan eens bij Cursus waxen in Groningen voor professionals of Cursus Brazilian Wax in Groningen voor professionals.

Leave a Reply